Anders Wall-föreläsningen är Skandinaviens största föreläsning i entreprenörskap. I november varje år samlas ca 2000 åhörare i Uppsala universitetsaula för att lyssna på några av Skandinaviens mest framgångsrika entreprenörer och deras inspirerande berättelser. Anders Wall-föreläsningens främsta syfte är att inspirera unga framtida ledare och entreprenörer till kreativitet, företagande och entreprenörskap


anders wall 2015 Aftermovie


2015 Års talare

Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels

Renée Voltaire, Renée Voltaire AB

Mattias Klum, Tierra Grande

Filip Tysander, Daniel Wellington

Victoria Carlsson och Sofie Stenmark, Yollibox

2015 hade vi två välkända profiler som talare – den färgstarke norrmannen Petter Stordalen, som äger och driver hotellkedjan Nordic Choice Hotels samt den världsberömde naturfotografen, filmaren och författaren Mattias Klum.

Vi fick även lyssna till fyra lysande entreprenörer från helt olika branscher:

✭ Filip Tysander - Varumärket Daniel Wellington har på bara några år blivit en dundersuccé med sina enkla, minimalistiska och klassiskt designade armbandsur och har nått stor internationell framgång.

✭ Renée Voltaire – Renée är matentreprenören som inte ser sig som en typisk företagsledare utan mera som en inspiratör. År 2005 startade hon livsmedelsföretaget Renée Voltaire AB för att utveckla och tillverka produkter för en godare, nyttigare och roligare matupplevelse.

✭ Victoria Carlsson och Sofie Stenmark – Grundare av frozen yoghurt-märket Yollibox. Fyra år efter att idén kläcktes är Yollibox marknadsledare i Sverige i konkurrens med bl.a. ICA och SIA. Victoria och Sofie blev 2013 utsedda till Årets Unga Företagare liksom Sveriges Ungdomsentreprenör och är idag inspiratörer i Prins Daniels entreprenörsprogram Fellowship.Mingel på slottet

Anders Wall-föreläsningen möjliggör spännande möten. Efter föreläsningen i universitetsaulan följer ett mingel med aktiviteter och underhållning som blir en naturlig samlingspunkt för föreläsningens deltagare. Minglet sker på Uppsala slott i en exklusiv miljö med historisk anknytning. Här möts inbjudna studenter, entreprenörer och näringsliv. Därmed ges ett naturligt tillfälle att samtala, utbyta erfarenheter och knyta värdefulla kontakter. 

mingel

IMG_2584.jpg

Tidigare talare

Stefan Persson (H&M)
Niklas Zennström (Skype)
Filippa Knutsson (Filippa K)
Mehrdad Mahdjoubi (Orbital Systems)
Stina Honkamaa (United Screens)
Björn Kjos (Norwegian)
Julia Kahltoff (Wetterlings)
Björn Ulvaeus (ABBA)
Jane Walerud (affärsängel)
Hans Rosling (Gapminder)
Mia Brunell Livfors (Kinnevik)
Percy Barnevik (Hand in Hand) 


ARRANGÖRER

Föreläsningen anordnas genom ett samarbete mellan oss i Entrepreneurs Academy (mer om vilka vi är här)Uppsala Universitet och Anders Walls Professur i Entreprenörskap. Anders Walls professur i entreprenörskap syftar till att utveckla undervisning och forskning kring entreprenörskap vid Uppsala Universitet. Professuren finansieras genom ett avtal mellan Uppsala Universitet, Kjell & Märta Beijers stiftelse, Anders Walls stiftelse, Svensk Handel samt Sparbanksstiftelsen Uppland. 


2013

2014


ANDERS WALL-FÖRELÄSNINGEN I SAMARBETE MED GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK

GEW Sverige är en del av Global Entrepreneurship Week (GEW). Under veckan samlas miljontals besökare runt hela världen i vad som bäst kan beskrivas som en ständigt växande entreprenöriell rörelse - för att skapa nya idéer, och hitta nya sätt att göra saker på. 

GEW sammanför människor över hela världen genom lokala, nationella och globala aktiviteter som syftar till att uppmärksamma enterprenörskap, innovation och kreativitet. Entreprenörer, pedagoger, studenter, ungdomar och beslutsfattare deltar i en stor rad aktiviteter - allt från enskilda möten till storskaliga konferenser.

www.GEW.se