EA Meets_San Fransisco.jpg

EA MEETS SAN FRANCISCO

2018 har inte hunnit nå längre än till januari och vi presenterar redan en fantastisk möjlighet för utåtriktade och drivna högskolestudenter som är nyfikna på en karriär inom företagande. Den 28 mars - 4 april erbjuder vi dig oslagbara möjligheter att skapa ett lokalt kontaktnät i Silicon Valley, samt besök på Stanford University och företag som Apple, Google och Nordic Innovation House, för att bara nämna några!

Läs mer om EA Meets San Francisco på Facebook.


EA MEETS BERLIN

VT16 åkte vi till berlin 

Entrepreneurs Academy drog till Berlin i slutet av maj, vårterminen 2016, på en startup-resa för att besöka olika startups, träffa entreprenörer, investerare och inkubatorer. Där lärde vi känna Berlins startup-community och dess ekosystem under fyra soliga, spännande dagar!


EA MEETS LoNdon

REsan ht15 tog sikte mot LONDon

EA åkte med ett gäng studenter och upplevde Europas hetaste start-up städer! Under ett par dagar for vi runt i London och träffade eldsjälarna bakom framgångsrika start-ups som mycket väl kan vara nästa stora världsidé.  Vi mötte upp entreprenörer och start-ups från olika branscher, bla. miljö-tech företaget Powervault, investmentbolaget Seedcamp, och crowdfundingföretaget Seedrs som utvecklat en plattform som möjliggör för privatpersoner att investera i start-ups. Vi besökte även Googles entreprenörshub, Google for Entrepreneurs och Oxford Universitys entreprenörskapsförening och knöt kontakter.

I slutet av resan var det dags att utforska London! Möjligheter finns för shopping, turistande eller att gå och se en fotbollsmatch. Vi såg på sevärdheter och tittade på julskyltningar på det anrika köpcentrumet Harrods. En fantastisk resa fullproppad av inspiration, energi och roligheter. Se till att hänga med nästa gång! 

 

Vårens berlinresa 2015 blev återigen en succe!

Vi tar med ett gäng entreprenörsintresserade studenter och upplever tillsammans Europas hetaste start-up städer! Under några dagar träffar vi eldsjälarna bakom framgångsrika start-ups som mycket väl kan vara nästa stora världsidé. Vi får lära oss om startup-världen, om deras innovativa idéer och tips för att lyckas starta och driva upp ett lyckat företag. Kanske träffar du din framtida arbetsgivare, eller till och med någon du kan driva igenom dina idéer med och skapa nästa storföretag! 

Vi upprepade succén och begav oss i april ner till Berlin för att överösas med inspiration och idéer. Vi besökte Soundcloud, Vamos, Zenmate, Outfittery, Jumpstarter, Earlybird, Adjust och Fantastic Frank och som ni förstår flödade entreprenörskapsandan!

 

Det begav sig första gången 2013...

Tolv lyckliga Uppsalastudenter fick chansen att, tillsammans med Entrepreneurs Academy, åka på en inspirationsresa till en av Europas hetaste startupscener Berlin. Under tre intensiva dagar mötte studenterna tolv olika företag och personerna, eldsjälarna, bakom. 2015 är det dags igen!

Resan inleddes med att ett morgonbesök hos Adeven där vi diskuterade vad en startup egentligen är och Adevens medgrundare och CTO, Paul, berättade om sina erfarenheter inom branschen. Efter lunch besökte vi Payango som i samarbete med VISA levererar förbetalda VISA-kort till det tyska folket. Vi fick bland annat höra hur det, som ett ungt och litet företag, är samarbeta med en jätte som VISA. Dagen avslutades sedan med ett besök hos SoundCloud som är en succéhistoria inom musikindustrin och som även har svenska grundare. Mycket kom att handla om hur man på bara några år gått från en handfull anställda till närmare tvåhundra och vilka konsekvenser det medför. 

På besök hos Soundcloud

Dag två startade med en härlig frukost som annonssajten Fraisr bjöd på. Trots att man höll på med slutspurten infr nylanseringen av sajten så hade de tid att svara på alla frågor som kom upp. Därefter besökte vi det andra företaget med svenskanknytning, nämligen Loopcam som grundades av Tor Rauden Källstigen, tidigare involverad i NoKo Jeans. Han berättade om sin bakgrund och hur Loopcam kommit till. Efter Loopcam bar det av till det något spartanska företaget Fckweloveit, vilket verkligen var en kontrast mot de tidigare. Vi mötte företagets grundare Drita och hennes ende anställda i Dritas vardagsrum. Efter att första lanseringen av deras sociala söktjänst floppat har de nu laddat om och satsar på en nylansering av samma produkt men under namnet Amp. Dag 2 avslutades även den med ett besök på ett storföretag, Babbel, som erbjuder roliga språkkurser på nätet. Där fick vi en presentation av företaget och träffade även en av de riskkapitalister som investerat i Babbel. Samtalen kretsade mycket kring finansiering och då främst i form av just riskkapital. 

Frukost hos Fraisr

Sista dagen kom att handla mycket om coworking och den startades mycket lämpligt med ett besök hos Deskwanted. Vi fick en mycket bra presentation av vad coworking innebär och varför det är så gynnsamt i startup-världen. Därefter var det dags för pizzalunch hos mobilesuite som erbjuder coworking spaces till Berlins många startups. Vi hade även bjudit svenskföretaget Vamos och analysföretaget Stockperformer. Luis från Vamos berättade om sin bakgrund som UF-företagare och om hur han helhjärtat satsat aööt på Vamos. Stockperformer, som hjälper microstockers att analysera sitt material berättade om sin väldigt nischade marknad. Stockperformer var det enda företaget vi träffade under resan som inte hade tagit emot några investeringar. Resan avslutades med ett besök hos Mapegy som utvecklar en produkt där man snabbt kan få en grafisk analys av sina konkurrenter genom att söka igenom flera terabyte data.

Pizzalunch hos Mobilesuit tillsammans med Vamos och Stockperformer 

Genomgående för hela resan var att få en rättvis inblick i startup-världen. Vi besökte många olika företag och personer som alla hade unika erfarenheter och tips att dela med sig av. Efter resan kände nog alla att det varit både inspirerande, lärorikt och roligt.