Välgörenhet och entreprenörskap går i ett

Entreprenörskap är till för alla och att man ska få chans att testa sina idéer. Tanken bakom Entrepreneurs Aid är att förverkliga detta. Om du får 1000kr och har en dag på dig att få de pengarna att växa till förmån, vad kommer entreprenören i dig att göra?

Uppsala universitet bubblar av innovationsanda och drivkraft. Studenter härifrån har efter examen grundat företag som Skype, Kinnevik och Daniel Wellington. Flera Nobelpris har också delats ut till innovatörer förknippade med universitetet. Dessa personer vågade tänka nytt och annorlunda, och vi vet att också du har den förmågan! Alla dessa personer startade precis där du är nu; som en student vid Uppsala universitet. Kom precis som du är, ha kul och våga vara kreativ! Det finns inga dåliga idéer, gå ihop med några vänner och våga testa era idéer!

Hur går tävlingen till?
I lag om 2-6 personer, med hjälp av ett startkapital på 1000 kronor ska ni försöka tjäna så mycket pengar som möjligt. Ingen idé är för stor eller för liten! Både de mest inkomstbringande idéerna men också de mest kreativa projekten kommer att belönas med fina priser. Allt kapital som samlas in går till välgörenhet, våren 2018 till förmån för välgörenhetsorganisationen Hand in Hand. 

Föregående år har de tävlande lagen tillsammans lyckats donera totalt 280 000 kronor till välgörenhet. Tävlingen bygger på två principer; vem som helst kan vara entreprenör och vem som helst kan göra skillnad. Ta chansen, starta din egen framgångssaga och knyt ovärderliga kontakter samtidigt som du bidrar till ett fantastiskt viktigt arbete.


Entrepreneurs aid 2017

Nema problema foundation
 

Denna gång gick alla insamlade pengar till Nema Problema Foundation. Det är en ideell organisation med fokus på integration i Sverige, men har dessutom tillsammans med A World of Friends, byggt ett barnhem i Berekum i Sydvästra Ghana. De håller dessutom på att rusta upp dagis i Ukraina. 

Nema Problema Foundation skapar en plattform där de låter nyanlända, folk med invandrarbakgrund och etniska svenskar, mötas i en kombination av nytta och nöje. Syftet är att skapa nya vänskaper samt långsiktiga relationer och därigenom integration, genom att utbyta härliga erfarenheter mellan olika kulturer. Genomgående för Nema Problema Foundations initiativ är att de alltid försöker anta en positiv inställning. Integration är kul!

Totalt lyckades alla projektgrupper tillsammans med sponsorer samla in hela 112 591 kronor som gick oavkortat till Nema Problema Foundation, helt fantastiskt tycker vi! 

Aftermovie 2014

Om tävlingen