Vishal Nanda tror på Dharma, dricker kaffe och tar kritik med en stor nypa salt

"Det jag tror mest på i min religion är Dharma; att det du ger får du tillbaka".

Vishal Nanda, grundare av Servicefinder kommer in i föreläsningssalen och delar med sig av sitt första framgångstips; drick 10 koppar kaffe om dagen! Vidare berättar han om sin resa där han blev lämnad ensam i Indien som 12-åring, höll företaget hemligt för sina föräldrar och att de var 60 dagar från konkurs.

Nu är Servicefinder Sveriges största tjänsteförmedlare.

Vad har du tagit med dig från Indien?

Tiden i Indien har skapat någon typ av vilja för revansch - varför blev jag lämnad där? Jag vill på ett sätt bevisa att jag är något och att Sverige behöver mig. Jag har även lärt mig att inte ta något för givet.  I efterhand har jag lärt mig mycket men det var inte alls kul då. Jag var ju bara 12!

Kan du relatera till den indiska kulturen och religionen?

Ja absolut. Det är en fredlig religion och den är väldigt gammal. Även om vetenskapen visar att religionen inte är så verklighetstrogen så tror dem starkt på den därför har jag lärt mig att så länge man tror på något tillräckligt mycket så kommer man nå sitt mål. Det jag tagit med mig från Hinduismen i vardagen är Dharma; att det du ger får du tillbaka.

Vilken indisk Gud är du?

Jag skulle säga Ganesh. Ganesh var med i ett krig och fick sitt huvud avhugget, men istället för att ge upp så kämpade han vidare med ett elefanthuvud istället. Den historien inspirerar mig något enormt. 

Vad tror du är det största misstaget entreprenörer gör?

Folk blir rädda. När de får för mycket feedback blir folk fyrkantiga. Lyssna, men ta dina egna slutsatser. Bara för att någon misslyckats behöver inte du göra det. Det bästa jag gjorde var att inte berätta om företaget för mina föräldrar, för då hade jag troligtvis lyssnat på dem då. 

Vishal Nanda's bästa tips

Gör alltid en backup på ditt arbete (baserat på egen erfarenhet)

Låtsas alltid som att du är större än vad du är. Även om du har ett jättelitet kontor i ett garage, sätt på dig kostym och låtsas. Få folk att tro på dig. 

Var aldrig rädd. Lyssna på hjärtat!

Lyssna på kritik men ta bara till dig det som betyder något. 

Text: Marika Tedroff & Therese Colliander

Tack till Kontaktdagarna för denna inspirerande föreläsning!